Vedligeholdelse af vinylgulve / PVC

Nyttig info om gulvbelægninger af vinyl

Produktbeskrivelse:

Gulvbelægninger af vinyl fremstilles af polyvinylchlorid (PVC) med tilsætning af farvestoffer, stabilisatorer, fyldstoffer og blødgørere.

Man skelner mellem homogene vinyler, som kan være enkelt- eller flerlagsprodukter, hvor alle lag har samme sammensætninger og heterogene vinyler, som er lagdelte og vekslende sammensat. Fx kan vinyl fås med skumbagside eller som cushioned vinyl, der er opbygget med et slidlag, et fjedrende mellemlag og et stabiliseringslag.

På nogle vinyler er overfladen belagt med en film af polyuretan.

Beskyt gulvet:

Stop gulvets tilsmudsning ved entredøren. Sandkorn og snavs under sko og støvler skader gulvet, brug derfor en effektiv dørmåtte lige inden for døren og om muligt en skraberist eller dørmåtte uden for døren.

Tunge møbler, komfur, køleskab, opvaskemaskine og lign. skal flyttes med forsigtighed, da der ellers kan opstå varig skade i vinyloverfladen.

For at beskytte gulvet mod friktionsmærker og ridser bør ben på borde og stole være forsynet med filtdupper eller lign.

Hvis samlinger i vinylen ikke er trådsvejsede, skal vinylgulvet vaskes med en hårdt opvredet klud.

I områder, hvor det er nødvendigt med vådrengøring i større omfang, anbefales det, at samlinger i vinylgulve svejses sammen.

I badeværelser og lign. rum med stor fugt- og vandpåvirkning stiller byggeloven krav om, at samlinger i gulve og vægbeklædninger af vinyl skal udføres med svejste samlinger.

Obs! Gummidupper på møbler, visse typer gummisko og gummihjul på fx barnevogne, kan ved længere tids henstilling give varige pletter på vinylgulve.

Pas på! Vinyl tager skade af benzen, toulen, chlorkulstof (tri og tetra), cellulosefortynder, neglelakfjerner, bonevoks og kraftigt skuremiddel.

Grundrengøring:

Hvis den løbende rengøring ikke længere giver et tilfredsstillende resultat, kan gulvet vaskes med lunkent vand tilsat et grundrengøringsmiddel. Skur overfladen med en skurebørste eller en fin skuresvamp og vask efter med rent lunkent vand.

Inden den løbende rengøring genoptages, vaskes gulvet med lunkent vand tilsat et vaskeplejemiddel.

Obs! Pletter fra sprit- og kuglepenne, skosværte, ketchup, farvekridt, snavsede olier og fedtstoffer, tjære, asfalt, gummihjul og visse gummisåler kan vandre ned i vinylen og give varige misfarvninger. Pletter af nævnte type bør derfor omgående fjernes.

Rengøring:

Den løbende rengøring af vinylgulve foretages ved støvsugning med børste mundstykke, blød kost eller tør moppe.

Efter behov vaskes gulvet med lunkent vand tilsat et vaskeplejemiddel, der sammen med rengøringsvandets normale indhold af kalk, vil danne en beskyttende og plejende film på gulvets overflade.

Ved gulve af skridsikkert vinyl anbefales det at benytte et universelt rengøringsmiddel i vandet, for at undgå at gulvets skridsikre virkning nedsættes. Gulvet vaskes efter med rent vand.

Særligt belastede vinylgulve kan efter en grundrengøring behandles med et vaskeplejemiddel med voks eller polymer. Derved tilføres overfladen et beskyttelseslag, som letter den løbende rengøringen, og beskytter gulvets overflade.

Obs! Vinylgulve med polyurethanforstærket overflade må kun rengøres med neutrale rengøringsmidler og bør aldrig påføres polish.

Rengøringsmidler:

Sommer´s gulve forhandler rengøringsmidler tilpasset vores gulvbelægninger.

Som neutralt grundrengøringsmiddel anbefaler vi Monel grundrens.Til daglig vedligeholdelse anbefaler vi Monel gulvpleje.

Monel renser og beskytter gulvet på én gang. Monel indeholder ikke voks, men efterlader en mat glans, der om ønsket kan poleres op.

Begge rengøringsmidler fås i 1 og 10 L. emballager

Pletnøgle

Få et uforpligtende tilbud på belægning af vinyl

Udfyld formularen og få et uforpligtende tilbud på din opgave.

Plet

Tages af med

 Almindelig plet fra husholdningen samt blod

En fugtig klud, evt. tilsat et grundrengøringsmiddel 

Olie, fedt, hælemærker, skopuds, asfalt, tjære og lign.

Grundrengøringsmiddel 

Kalk og rust

Kalkfjerner 

Læbestift, blæk, kuglepen, karbonpapir og lign. 

Sprit 

VI HAR LAVET GULVE FOR